Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Cykelfesten ställs in 2020

Bräknetrampen skulle ha arrangerats i maj men coronakrisen sköt fram cykelfesten till september.
Nu meddelar arrangören att det osäkra läget gör att man väljer att helt ställa in evenemanget.
Bräkne-Hoby • Publicerad 2 juni 2020
Det blir ingen cykelfest i Bräkne-Hoby förrän våren 2021.
Det blir ingen cykelfest i Bräkne-Hoby förrän våren 2021.Foto: Mattias Mattisson

”Tyvärr har känt oss nödsakade att ta beslutet att inte gomföra Bräknetrampen 2020 på grund av rådande coronaläge. Tanken var att vi skull köra den 5 september istället för i maj, men vi känner nu, att det vore oansvarigt av oss att samla så många människor redan då. Vi vet ingenting om utvecklingen”, skriver arrangören på Facebook.

Bakom beslutet ligger att man i första hand tänker på den egna personalen och alla funktionärer som hjälper till. Styrgruppen hänvisar även till att det blir svårt att bemanna besöksstationerna då man måste hålla vissa avstånd.

Annons

”Vi kommer inte kunna ha kontroll över hur många som samlas/trängs i Ekbacken före start och efter målgång. Situationen skulle bli ohållbar. Detta ansvar kan vi inte ta på oss för så många människor”.

I stället siktar styrgruppen bakom Bräknetrampen, som brukar locka runt 1 000 deltagare varje år, att arrangera cykelloppet den 15 maj 2021.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons