Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

De vill bli flygbasjägare

23 förväntansfulla män testas för att se om de kan bli flygbasjägare. Männen testas fysiskt och psykiskt dygnet runt i en veckas tid. Sydöstran är med i dag när de gör backtestet i skogen.
Ronneby • Publicerad 21 maj 2013
Foto: Mattias Mattisson

Backtestet går ut på att bära 20 kilo tunga vikter upp för en skogsbacke för att sedan springa ner igen, i flera omgångar. De började i måndags och testerna pågår veckan ut. Testerna är hemliga och sker både på dagar och nätter.

Männen som antingen genomför grundläggande militärutbildning eller är anställda soldater vill bli flygbasjägare. Flera av dem som Sydöstran talar med vill ha ett mer varierade och spännande liv. Som flygbasjägare är du inte pilot utan arbetar på marken. Du ska bland annat kunna organisera, bära tung utrustning och samarbeta med hundar.

Annons

F17 hoppas på att anställa några av de som soldater och från midsommar börjar en utbildning till flygbasjägare som pågår i 18 månader. F17 i Ronneby är enda regementet där de kan utbildas.

Anna Snellman

anna.snellman@sydostran.se

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons