Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Diggiloo Ronnebytränar för premiärshow

På Ron råder det full aktivitet. E-type repar med bandet i replokalen. I en studio tränar gänget som bland andra Clabbe och David Lindgren är med i. De sätter koreografin med blåa paraplyer tillsammans med Charlotte Perrelli. På lördag står de alla i Diggiloo på scenen utomhus. Då möter de 7 000 i publiken.
Ronneby • Publicerad 28 maj 2013
Foto: Mattias Mattisson
Foto: Mattias Mattisson
E-type testar micken framför musikerna som spelar. Lasse Holm kollar ljudet på varje mick och instrument. Foto: Mattias Mattisson
E-type testar micken framför musikerna som spelar. Lasse Holm kollar ljudet på varje mick och instrument. Foto: Mattias MattissonFoto: Mattias Mattisson
Paraplyer. Koreografin är musikalinspirerat och männen gör eleganta rörelser med paraplyer.
Paraplyer. Koreografin är musikalinspirerat och männen gör eleganta rörelser med paraplyer.Foto: Mattias Mattisson
För full hals. Lotta Engberg testar ljudet med Linda Pritchard, Lisa Stadell och Charlotte Perrelli.
För full hals. Lotta Engberg testar ljudet med Linda Pritchard, Lisa Stadell och Charlotte Perrelli.Foto: Mattias Mattisson
Pepp. David Lindgren, känd från Melodifestivalen, är nu med i Diggiloo. Här signerar han t-shirts för publiken till lördagens premiärshow.
Pepp. David Lindgren, känd från Melodifestivalen, är nu med i Diggiloo. Här signerar han t-shirts för publiken till lördagens premiärshow.Foto: Mattias Mattisson

– Det känns roligt att göra det här tillsammans med andra, säger Claes af Geijerstam, som är med i Diggiloo för första gången.

Han har under måndagen repeterat en paraplydans tillsammans med David Lindgren, Mojje, Per Andersson, Andreas Weise och Charlotte Perrelli.

Annons

När Sydöstran besöker de i studion är alla fokuserade samtidigt som stämningen är vänlig och tillmötesgående.

– Ni gör det bra, men tänk en takt innan. Sedan ska ni peka paraplyet åt höger och sedan vänster, säger koreografen Ola Grönberg till gänget.

Männen glider fram och tillbaka, fäller upp paraplyerna och för de elegant bakom Charlotte Perrelli. Hon övar sina rörelser som hon gör solo till sången hon ska framföra.

Efter åtta repetitioner börjar de tajma in varandra.

– Av oss män som dansar så är det väl jag och Per som är minst van vid att dansa efter en koreografi, säger Claes af Geijerstam och pustar ut efter övningarna.

I lokalen bredvid repar E-type med bandet. Lasse Holm sitter i bakgrunden vid mixerbordet vid och justerar ljudet.

– Det känns bra att vara här. Jag tycker om hela grejen med Diggiloo. Och jag ser fram emot Lotta Engbergs nummer när hon kör live på lördag, säger E-type och ler.

Alla i Diggiloo övar hela veckan. På lördag är det Diggiloo-premiär i Brunns parken.

Diggiloo har 22 spelningar landet runt. De stannar bland annat i Halmstad, Vadstena, Rättvik och Stockholm.

120 000 biljetter har sålts hittills varav 7 000 i Ronneby.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons