Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Döms för Blocketbluffar

Med falska Blocketannonser lyckades 27–åringen från Ronneby kommun lura till sig pengar av tolv olika personer runt om i landet.
Nu döms han till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för bedrägeri.
Ronneby • Publicerad 30 maj 2013

27–åringen gjorde sig skyldig till tolv fall av bedrägeri mellan januari 2010 och maj 2011.

Mannen har systematiskt lurat folk på köp– och säljmarknaden blocket.se. Han har där lagt ut säljannonser för elektronikprylar som till exempel Nintendo Wii, datorer, Iphones och Playstation 3.

Annons

27–åringen har i flera fall begärt en delbetalning på en mindre summa pengar som han ville ha innan han skickade varan. Varan har sedan aldrig dykt upp och 27–åringen har heller inte haft för avsikt att skicka någon. I vissa fall har mannen till och med mottagit full betalning för varor som aldrig ens existerat.

Mannen har erkänt alla sina gärningar. Men han anser att några av fallen bör rubriceras som bedrägligt beteende. Detta eftersom han tycker att det är så pass låga belopp och att det inte har handlat om någon systematisk brottslighet.

Tingsrätten håller inte med. De menar att mannens gärningar har utförts systematiskt.

Han döms därför till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för bedrägeri.

Förutom samhällstjänsten döms mannen till att betala sammanlagt 18 813 kronor till de personer han har lurat.

Christoffer Robertsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons