Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

En riktigt het fredag

Två stora bränder bröt ut i Ronneby under fredagseftermiddagen.
Ett skogsområde på tio tusen kvadratmeter norr om Hallabro eldhärjades.
Ronneby • Publicerad 4 maj 2013

Enligt räddningstjänsten i Ronneby är det inte extremt torrt i markerna. Men det är relativt torrt och mycket blåsigt. En gnistbildning kan snabbt bli till en större brand som sprider sig på ett stort område.

Det var efter lunch som räddningstjänsterna i Ronneby och Hallabro ryckte ut för att släcka en större skogsbrand. Släckningsarbetet tog flera timmar och innan brandmännen hade fått branden under kontroll hade ett stort skogsområde eldhärjats.

Annons

Knappt var detta avslutat förrän det var dags för nästa incident.

Vid halv fem på fredagseftermiddagen kom nästa larm. Det var ett automatlarm som hade satts igång på golvfabriken Berg & Berg i Kallinge.

Men när räddningstjänsten från Ronneby närmade sig platsen såg man att det brann kraftig i en silo med sågspån vid parkettfabriken. Branden hade ett explosionsartat förlopp.

I släckningsarbetet som även här tog flera timmar deltog personal från räddningstjänsterna i Ronneby, Bräkne-Hoby och Karlskrona.

Lottie Håkansson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons