1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ett lov med extra mycket studs

Influeraren Clara Henry och hoppborgar i Bräkne-Hoby är några av nyheterna på höstens lovprogram. Dessutom har andra lovaktiviteter förbättrats.
Under höstlovet finns det hoppborgar i både Ronneby och Bräkne-Hoby.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Sportlovet blev en succé mycket tack vare hoppborgarna i sporthallen. Nu följer kommunen upp det med en ny omgång den 1 och 2 november. Dessutom kommer hoppborgarna till Bräkne-Hoby för en dag den 31 oktober.

– Vi ville ut till landsbygden och erbjuda något där. Fritidsgården i Bräkne-Hoby har många besökare, säger Madeleine Roslund, fritidsledare.

I Bräkne-Hoby fylls sporthallen med hoppborgar för barn i alla åldrar upp till elever i årskurs sex. Det blir även parkour för elever i årskurs fyra till nio.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

I Ronneby kommer det att finnas hoppborgar, parkour och halloweenpyssel. En ändring har dessutom gjorts sedan förra gången.

– Det var många yngre barn i två- och treårsåldern i sporthallen då. Därför har vi nu gjort en avdelning för mindre barn så att de kan vara själva. Det blev lite kaos med små blandat med äldre, säger Madeleine Roslund.

Influeraren Clara Henry föreläser under lovet.
Foto: Christine Olsson/TT

En annan nyhet är föreläsningen med influeraren Clara Henry på Blekinge Convention Center under tisdagen. Det är gratis för alla som går i årskurs fyra och upp till sista året på gymnasiet.

– Vi pratade om att vi har haft mycket konserter och jag fick idén om att det vore roligt att inte bara ha något musikaliskt utan någon med vettiga åsikter som är välkänd bland barnen. Då tänkte jag på Clara Henry som började som Youtuber. Många barn följer personer där, säger hon.