Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Felicia-stölden mot sin lösning

RONNEBY Inbrottstölden mot klädbutiken Felicia i Ronneby kan vara på väg mot en lösning.
I dag begärs en 35-årig kvinna häktad misstänkt för medhjälp till grov stöld.
Flera gripanden kan ske inom kort, enligt polisen.
Ronneby • Publicerad 2 mars 2001

Natten till den 5 februari stals klädbutiken Felicias hela vårkollektion, värd minst en halv miljon kronor.

Gärningsmännen tog sig in i butiken genom att bryta upp en bakdörr. Väl inne släckte tjuvarna ner nattbelysningen och kunde sedan ostört transportera bort de dyrbara klädesplaggen till en väntande skåpbil.

Annons

Inbrottskuppen upptäcktes när ägaren Carin Walleberg anlände till den länsade butiken på måndagsmorgonen den 5 februari.

Polisen saknade då direkta spår efter gärningsmännen. Men i onsdags slog man till mot en 35-årig kvinna, hemmahörande i Malmö.

– Vi har gjort husrannsakan hos kvinnan. Hon sitter anhållen och har delgetts misstanke om medhjälp till grov stöld samt häleri, säger kriminalinspektör Ingmar Harrysson.

> Föremål har hittats

Han vill inte berätta om vilken bevisning länskriminalen har mot den anhållna kvinnan.

Men enligt vad Sydöstran erfar har flera föremål med aknytning till inbrottsstölden hittats i kvinnans bostad.

Kammaråklagare Margaretha Lewenhagen säger till Sydöstran att det ännu är för tidigt att avslöja några detaljer i ärendet.

– Jag lämnar under fredagen in en häktningsframställan mot 35-åringen till Ronneby tingsrätt och vill därför avvakta med kommentarer, säger hon.

Polisen har förhört 35-åringen och enligt länskriminalen kan ytterligare personer gripas eller kallas till förhör inom kort.

Jens Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons