Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Feliciakuppen förblir olöst

RONNEBY Feliciakuppen kommer sannolikt att förbli olöst.
Åklagaren har avslutat utredningen.
De personer som satt häktade kan inte bindas till halvmiljonstölden.
– Synd, vi var mycket nära, säger kriminalinspektör Ingmar Harrysson.
Ronneby • Publicerad 22 mars 2001

Kammaråklagare Margareta Lewenhagen beslutade under tisdagen att lägga ner förundersökningen kring Feliciakuppen i Ronneby.

Natten till den 5 februari stals klädbutikens hela vårkollektion, värd minst en halv miljon kronor.

Annons

Två personer, en 35-årig kvinna och en 40-årig man, har suttit häktade misstänkta för delaktighet i stölden. Men båda släpptes sedan polisens bevisning inte höll måttet för fortsatt häktning.

– Det är synd, vi var faktisk mycket nära att lösa detta, säger Ingmar Harrysson vid länskriminalen i Ronneby.

> Tog tid

Polisen hade redan i början av utredningen en trovärdig vittnesuppgift att arbeta efter. En nattflanör hade noterat registreringsnumret på en skåpbil som stod parkerad på Kungsgatan i Ronneby samma natt som Felicia länsades på vårkollektionen.

Bilen kunde härledas till 40-åringen som bor i Skåne och Ronnebypolisen larmade kollegorna i Malmö.

– Men Malmöpolisen kan inte släppa allt annat för att hjälpa oss och det tog ett tag innan de kunde slå till mot 40-åringen, berättar Harrysson.

> Sopat undan

När Malmöpolisen väl grep mannen hade de misstänkta hunnit sopa undan alla spår. Stöldgodset gick inte att finna och skåpbilen hade lämnats till en bilfirma.

– Vi var ungefär 2,5 vecka för sent ute. Ett tidigare agerande hade kunnat resultera i att viktig teknisk bevisning kunnat säkras, säger Ingmar Harrysson.

Troligtvis kommer stöldgodset aldrig att återfinnas. Sannolikt såldes märkeskläderna vidare på den svarta marknaden bara något dygn efter att inbrottet upptäckts.

Jens Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons