Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fixarlaget nedringt av oroliga pensionärer

Kommunens beslut att lägga ner Fixarlaget har skapat stor oro bland Ronnebys pensionärer.
– Våra pensionärer är helt nere i botten. De vet inte vad de ska göra utan Fixarlaget, säger Maj-Britt Olsson, assistent på Fixarlaget.
Ronneby • Publicerad 14 maj 2013

Som Sydöstran tidigare har berättat upphör Fixarlaget, som tillhandahåller service såsom snöröjning och gräsklippning åt ålderspensionärer över 67 år, den första oktober i år. Istället ska sociala företag i fortsättningen anlitas för hushållsnära tjänster.

Ett beslut som har tagits emot med stor oro och frustration bland Fixarlagets över 700 kunder. Och under de senaste veckorna har Fixarlaget fullkomligt ringts ned av drabbade pensionärer. Från Ronneby i söder till Eringsboda i norr.

Annons

– De undrar vad de ska göra utan Fixarlaget och varför det ska läggas ned. Det undrar såklart vi också och kan inte ge dem något annat svar än att det är så politikerna beslutat, berättar Maj-Britt Olsson.

– Vi vet lika lite om anledningen bakom som våra pensionärer gör. Jag skulle uppskatta att över hälften av våra kunder har ringt oss och varit oroliga över vad det här beslutet kommer att innebära för dem. De är upprörda, helt förstörda och oroliga.

Många är oroliga över att de nu ska behöva lämna sina hus eftersom de i fortsättningen inte kommer att ha råd att anlita företag för att få sina buskar klippta eller sina infarter fria från snö. Oron gäller framför allt att vissa bekymrar sig för att de måste sättas på servicehus och genom kommunens beslut tvingas att flytta ifrån sina hem.

– Vi är åtta stycken som arbetar från morgon till kväll och hjälper mellan 55 och 60 kunder varje vecka. Vi har fullt upp och det tillkommer hela tiden nya kunder. Jag kan inte förstå varför Fixarlaget ska läggas ned. Vi kan bara hoppas att kommunen ställer sig upp och börjar prata med oss och förklarar varför, säger Maj-Britt Olsson.

Emma Gunler
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons