Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Födelsedagar ska uppmärksammas

En leksak, vykort med rosor på eller en karakteristisk present. Så föreslår en medborgare att Ronnebyborna i framtiden ska uppmärksammas av kommunen på sina födelsedagar.
Ronneby • Publicerad 18 maj 2013
FIRAS. En medborgare vill att kommunen ska börja fira Ronnebyborna på deras födelsedag genom att uppmärksamma dem på olika sätt. Bland annat genom att skicka gratulationskort till alla mellan 19-70 år på deras bemärkelsedagar
FIRAS. En medborgare vill att kommunen ska börja fira Ronnebyborna på deras födelsedag genom att uppmärksamma dem på olika sätt. Bland annat genom att skicka gratulationskort till alla mellan 19-70 år på deras bemärkelsedagarFoto: ERIK ABEL / SCANPIX

En man i Ronneby har skickat in ett medborgarförslag till kommunen med förslaget att kommunen ska börja gratulera Ronnebyborna på sina födelsedagar. I förslaget skriver han att han anser att det är viktigt att fira de man träffar och tycker om.

Därför anser han att det är extra viktigt att kommunen är en juridisk person som medverkar på medborgarnas födelsedagar.

Annons

Genom att uppmärksamma födelsedagar anser mannen att den vänskapliga relationen mellan kommunen och invånarna stärks. Vidare menar mannen att det finns många människor som inte har någon som gratulerar dem på deras födelsedagar och att det därför kan vara bra om kommunen gör det.

Förslaget omfattar alla som bor i Ronneby kommun och mannen hoppas att om förslaget antas kan kommunen bli ett föredöme även för andra kommuner i Sverige.

0-1 år: En karakteristisk leksak (Första födelsedagen)

2-7 år: En leksak

8-17 år: En present

18 år: En karakteristisk present (För att man blir myndig)

19-60 år: Ett sms eller ett vykort

61-70 år: Ett vykort med en bukett rosor

71 och över: Ett särskilt besök av en person från kommunen med present (För att denna kategori behöver mest omvårdnad och gratulationer)

Emma Gunler
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons