Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Föräldrar kräver fritidsgårdarna tillbaka

RONNEBY Krav ställs nu på att man återgår till ett tidigare system med kommunala fritidsgårdar i Ronneby och Kallinge.
Oordningen i dag är inte acceptabel menar föräldrarna Kristin Andersson och Helene Pettersson i en inlaga till socialnämnden.
Ronneby • Publicerad 31 mars 2001

Kommunalt bemannade fritidsgårdar är enda möjligheten att erbjuda ungdomar en meningsfull fritid i centrala Ronneby och Kallinge anser kritikerna.

Kristin Andersson och Helene Pettersson tar upp all den skadegörelse i olika former som ökat. Både i Ronneby och Kallinge.

Annons

Enligt dem är enda lösningen att ta tillbaka ett tidigare fungerande system med anställda fritidsledare med ansvar.

Frtidsgården i gamla stadshuset vid Rådhusparken i Ronneby och i Frtitidsgården vid Kockumsvägen i Kallinge har successivt tynat av i aktivitet.

> Besparingar

Genom besparingsåtgärder i kommunen i början av 1990-talet las verksamheten ut till att skötas av föreningar. Kommunalt driftbidrag utgick som stöd medan de anställda fritidsledarna försvann som yrkesgruppi Ronneby kommun.

Fritidsgårdsverksamheten i kommunal regi hade då pågått sedan 1975.

De båda kvinnornas synpunkter har diskuterats i samverkansgrupp mellan socialen, fritid och polisen.

En konferens planeras på initiativ av grundskoleenheten där man ska hämta in tankegångar från föräldrar, föreningsfolk och ungdomarna själva. Socialen vill att man ska avvakta vad denna samling kan föra med sig för uppslag och planer.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons