Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Företag i virtuellt nätverk

RONNEBY I framtiden kommer Ronneby kommun att ta ett nytt grepp på hela företagsverksamheten. I något som kallas Soft Vision ska alla företagskontakter sammanföras i ett virtuellt nätverk. Soft Vision går väl ihop med andra upplagan av Interprise på Brunnen den 2-3 februari där 160 e-commerceföretag kommer att knyta kontakter med varann.
Ronneby • Publicerad 13 januari 2001

För att klara av ett arrangemang som Interprise, anlitar kommunen Sydsvenska Industri- och Handelskammaren från Malmö. De i sin tur har partners i Frankrike, Spanien och Danmark för att göra Interprise till en utmärkt träffpunkt för intressenter i och kring e-commerce.

– I förväg har deltagarna bokat upp vilka partners, leverantörer och kunder de vill träffa. Där kommer att skapas nya affärsmöjligheter. På två dagar har de 18 affärsmöten vilket är oerhört kostnadseffektivt, säger Cecilia Gustafsson, projektledare från Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Annons

De 160 företagen med 300 deltagare kommer från Sverige, Europa och USA. Givetvis från IT-branschen, men också från den traditionella industrisidan som vill se hur e-commerce utvecklas.

> Gav nya företag

30 olika seminarier med bred ämnesnischning kommer också att äga rum. Ämnena är mobilt internet, e-learning, e-turism, praktiska exempel på framgångsrika företag, vision och strategi och slutligen säkerhet.

Förra gången Interprise anordnades var 1999. Av de 112 företagen den gången svarade 96 procent ”excellent” på frågan hur de upplevde dagarna.

– Den gången ledde det till att företag som Netch och belgiska Givi etablerade sig här. Även RKS har nu etablerat sig här som en konsekvens av Interprise och högskolans inriktning. Fler är också på gång,säger kommunens projektledare Göran T Andersson.

> Enda inom e-handeln

Interprise är en serie seminarier som anordnas inom business-to-business över hela Europa. Ronnebys Interprise är den enda i sitt slag inom e-commerceområdet.

– Interprise är också en indikator för kommunens näringslivsutveckling. I det virtuella nätverket Soft Vision som ska skapas blir mötesplatserna mer tematiska än fysiska, säger också Göran T Andersson.

Där kommer också allt övrigt om Ronneby tas upp. Vad stan är unik på. Högskolan, Brunnsparken med den blivande ekoparken och annat som kan få folk att flytta till Ronneby.

Jörgen Sjöbeck
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons