Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gapro köper norskt företag

RONNEBY Gapro, förutvarande Ga-List i Ronneby, blir majoritetsägare i det norska säljbolaget Ampi.
Efter förvärvet av aktier i det norska bolaget äger Gapro 51 procent av aktierna i Ampi.
Ronneby • Publicerad 16 januari 2001

– Det här är ett led i våra ansträngningar att ta ett hårdare grepp om den norska marknaden, säger Gapro:s vd Peter Geijer, när han förklarar köpet av aktier i norska Ampi.

Gapro säljer för mellan 17 och 20 miljoner på den norska marknaden och norska säljbolaget Ampi är sedan tio år en väl intrimmad partner till Gapro.

Annons

> Fördubbla omsättningen

– Tanken är att inom tre till fem år fördubbla vår omsättning i Norge, säger Geijer, som också berättar att förvärvet resulterar i ett namnbyte för det norska bolaget. Ampi blir Gapro Norge A/S.

Namnbytet är en direkt följd av Gapros:s ambitioner att stärka sitt varunamn. Affären innebär också att Gapro bygger nya lagerlokaler om cirka 1 000 kvadratmeter vid E 6 nära Gardemoens flygplats. En investering i storleksordningen en miljon kronor.

År 2 000 blev ett mycket bra år för Gapro AB, med fyra dotterbolag i Sverige.

– Omsättningen uppgår till 375 miljoner kronor och Ronneby-Kallinge står för för merparten av omsättningen, närmare bestämt cirka 200 miljoner, säger Peter Geijer.

Exporten ökade med mellan 20 och 30 procent i fjol. Vid de båda anläggningarna i Ronneby och i Kallinge tillverkades träprodukter till ett värde av 60 miljoner kronor på exportmarknaden.

> Inga oroande tecken

– Orderingången är bra i samtliga bolag, fortsätter Peter Geijer.

Han känner emellertid en viss oro för vikande konjunkturer och börsturbulens.

– Men det viktigaste är ändå takten i byggandet och hittills har vi inte sett några tecken på en oroande avmattning inom byggsekorn, tillägger Peter Geijer.

Med förvärvet av det norska säljbolaget ökar antalet anställda i Gapro till 225.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons