Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Han sätter färg på Ronneby

Under torsdagen målade Jonathan Josefsson, konstnär från Göteborg, det offentliga konstverket på biblioteksmuren. Han ställer även ut på Kulturcentrum fram till den 19 maj.
Ronneby • Publicerad 10 maj 2013
Foto: 
Intensivt. Det tog Jonathan Josefsson ungefär fyra timmar att göra färdigt målningen på biblioteksmuren.
Intensivt. Det tog Jonathan Josefsson ungefär fyra timmar att göra färdigt målningen på biblioteksmuren.Foto: Johan Hultgren

Vad blir det för motiv i år?

Jag jobbar mycket med abstrakta former och mycket färg. Jag vill inte att det ska föreställa något speciellt, jag utgår inte från något motiv utan låter färgerna och formerna utvecklas allt eftersom jag målar.

Annons

Varför blev du graffitikonstnär?

Jag såg andra måla graffiti i skolan och ville prova. Jag fastnade för det och sedan bestämde jag mig för att det var det jag ville syssla med. Nu är drömmen verklighet och jag försörjer mig på kons-ten. Men det är inte bara graffiti, utan även andra konstformer.

Har du några andra projekt?

Jag har flera andra stora målningar att göra framöver. Bland annat ska jag till Uddevalla och min hemstad Göteborg och måla. Senare i vår ska jag till Italien.

Hur viktigt är streetart?

Det är väldigt viktigt, det får staden att kännas levande. Det finns inte så mycket konst i stadsmiljön annars, förutom lite bronsstatyer. Och att ha ett koncept som det här i Ronneby är extra kul, där konstverket byts ut varje år. Eftersom det kommer nya konstnärer varje år är väggen levande och spännande.

Johan Hultgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons