Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ingela visar sina akvareller

@F9i1:RONNEBY Ingela Lindblom har inte svårt att hitta inspiration till sitt akvarellmåleri. Hon hämtar sin landskapsbilder i Hällaryd, Hoby, Ronneby eller under en avstickare till Skåne.
Ronneby • Publicerad 8 mars 2001

(bildtext till Ingela Lindblom)

Ingela Lindblom visar nu sna akvareller på Mor Oliviagården i Ronneby.

Annons

Det är Ingelas andra utställning.

ngela Lindblom i Bräkne-Hoby har block eller kamera med sig när hon strövar i naturen men den omedelbara upplevelsen av naturen sätter också tydliga avtryck i Ingelas akvareller.

Just nu ställer hon ut på Mor Oloiviagården i Ronneby. Hösten 1999 ställde hon ut hos Monica Kronlund i Gula Huset i Järnavik, men det är främst utställningarna ”Konst i Det Gröna” i Ronneby som fått Ingela att ta steget att ställa ut.

Hennes måleri är enkelt och okomplicerat. Människorna ska känna igen platser och miljöer. Ingela – som beskriver sig som en stor nostalgiker – vill att hennes bilder ska väcka tankar och minnen. Och gärna glädje.

Men det hindrar inte Ingela från att ibland måla mer fritt. En skogslänta någonstans blir en lite trolsk bild när Ingela väljer dova färger. De bilderna är tveklöst de intressantaste. Där finns något av den nerv och den spänning som krävs för att fånga åskådarens uppmärksamhet.

Hon har varit väldigt produktiv den senaste tiden. Ingela Lindblom har tagit med ett 40-tal bilder till utställningen på Mor Oliviagården plus sex sagoskåp. Det är bilder från Hällaryd, Hoby, Ronneby, Asarum och många andra platser i Belkinge och i Skåne.

– En del av bilderna har vuxit fram så sent som i januari och februari, berättar Ingela. Hennes utställning i Mor Oliviagården pågår fram till den 29 mars.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons