Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jagade biltjuv till hembränningsnäste

ERINGSBODA Jakten på flyende biltjuvar utanför Eringsboda ledde polispådraget rakt in i ett hembränningsnäste.
Två spritkokare, 280 liter mäsk i dunkar och 12 liter sprit dolde sig i en stuga på landet.
Ronneby • Publicerad 21 mars 2001

Det var sent på måndagskvällen som Blekingepolisen fick en påringning om en mystisk dikeskörning på byvägen mot Bråten fyra kilometer nordväst om Eringsboda.

Två män i yngre medelåldern hade kört av vägen med en personbil av märket BMW. De hade fått hjälp av en boende i närheten att dra upp dert demolerade fordonet.

Annons

Männen började snart uppträda konstigt och nervöst och tog plötsligt till flykrten. Personen som bistått den anade oråd och larmade polisen.

BMW:n visade sig snart vara efterlyst efter en stöld i Växjö. Ett stort polispådrag med bilar både från Blekingepolisen och Kronobergspolisen dirigerades till platsen.

> Stal en Audi

En hundpatrull fick upp spåret som ledde till en fastighet ett bra stycke därifrån. Inne i huset fanns en av de flyende männen tillsammans med fastighetsägaren.

Den andre hade tillgripit en vit Audi som stod parkerad på gårdsplanen och snabbt förpassat sig därifrån innan polisen kom fram.

Mannen som uppehöll sig inne i huset greps och fördes av kronobergspoliserna till Växjö där han förhördes under natten. Spaningarna efter den andre i den nystulna Audin hade ännu i går eftermiddag inte lett till något resultat.

> Misstänkt

Polisen genomförde efter beslut en husrannsakan och kunde beslagta två hembränningsapparater, mäsk och färdig sprit. Den man som står bakom sprittillverkningen är misstänkt för olaga sprittillverkning och brott mot alkohollagen uppger kriminalinspektör Ingmar Harrysson, förundersökningsledare hos Ronnebypolisen.

Han greps aldrig utan förhör skedde på platsen.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons