Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kanadensare letar partners på Soft Center

RONNEBY Nu har ministrar och näringslivsfolk i Kanada fått upp ögonen för Soft Center-konceptet.
I mitten av februari anländer en delegation från den autonoma provinsen Manitoba i Kanada till Ronneby och Soft Center.
Ronneby • Publicerad 30 januari 2001

– I delegationen ingår Mary Ann Michichuk, minister i Manitoba med särskilt ansvar för industri, handel och gruvor, berättar Monica Fransson. Monica arbetar med informations och-samordningsfrågor på Soft Center i Ronneby. Delegationen från Manitoba ska under sitt besök i Ronneby träffa kommunalrådet JanAnders Palmqvist, företagare på Soft Center och folk som arbetar på högskolan.

Palmqvist berättar om Soft Centers utveckling och med all säkerhet kommer han att få många.

Annons

– Delegationen vill ha information om samarbetet mellan Soft Center och högskolan och tanken är även att resultatet ska resultera i att Manitoba hittar en eller flera samarbetspartner inom företagssfären på Soft Center, säger Monica Fransson.

Det är studiebesök på Soft Center i Duluth i Minnesota som har gjort att Manitobas ”näringslivsminister” Mary Ann Michicchuk fått upp ögonen för Soft Center-konceptet. Duluth har brottats med samma strukturella problem som Ronneby och politikerna i Duluth har inte sparat på krafterna för att underlätta övergången från industrisamhälle till kunskapssamhälle.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons