Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Katten Sackarin kom hem utan svans

KALLINGE · Katten Sackarin kom hem utan - svans. Den stump som återstod togs bort i måndags av veterinär Cecilia Trädgård.
Exakt vad Sackarin råkade ut för när den gick på promenad i den söndags är det ännu ingen som vet, men kattens ägare Maili Mathisson misstänker att Sackarin utrsatts för kvalificierat djuplågeri...
Ronneby • Publicerad 13 juni 2001
Maili Mathissons katt Sackarin var svårt medtagen och chockad när den i söndags kom hem utan svans...
Maili Mathissons katt Sackarin var svårt medtagen och chockad när den i söndags kom hem utan svans...Foto: 

Katten Sackarin hade bara varit ute någon timma när den återvände svårt medtagen och chockad till det egna reviret i området kring Kallebergavägen.

En snabb besiktning av katten visade att svansen var avhuggen. Eller bortskuren!

Annons

> Blev katten ”snittad?”

– Det rann lite plasma från den stump som fanns kvar av svansen.

Märkligt nog skrek inte katten nämnvärt, men hela familjen höll andan när den upptäckte hur det var ställt med Sackarin.

– Veterinär Cecilia Trädgård förklarade att katten knappast kan ha råkat ut för en olycka eller skadat sig själv. Istället finns det grund för misstankar om kvalificierat djurplågeri. Sackarin blev troligtvis ”snittad” när hon förlorade sin svans, säger Maili Mathisson i Kallinge.

– Och det måste vara minst två personer inblandade i händelsen. Det är omöjligt att själv hålla fast en katt samtidigt som man skär av svansen, fortsätter Maili Mathisson.

Familjen har naturligtvis tagit illa vid sig av händelsen. Sackarin, som självfallet led svårt i söndags, kom under vård på kvällen och opererades i Lyckeby på måndagen.

> Dyr skada

”Stympningen” av katten har inte bara upprört familjen. Lugnande tabletter, antibiotika och operation grävde djupa hål i kassan. Alltsammans kostade 1 600 kronor.

– Det är mycket pengar när kassan är skral, även om man som djurvän inte ifrågasätter kostnaderna i en situation som den här, förklarar Mathisson, som inte förstår hur någon kan ha för avsikt att skada en katt.

> Inga tidigare klagomål

– Vi har sju-åtta katter här på gården plus kattungar, men kattungarna skänker vi bort och jag har hittills inte fått några klagomål om katterna, tillägger Maili Mathisson.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons