Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Knut Hahn nära en ansiktslyftning

RONNEBY Ett klubbslag i fullmäktige återstår.
Sedan har gymnasiet i Ronneby 124 friska miljoner kronor till förfogande för att totalt omvandla den trettiotvå år gamla skolbyggnaden Knut Hahns.
Ronneby • Publicerad 14 mars 2001
124 miljoner kronor får det kosta att bygga till, blåsa ut och totalrenovera Knut Hahnsskolan.
124 miljoner kronor får det kosta att bygga till, blåsa ut och totalrenovera Knut Hahnsskolan.Foto: Mats Pihlgren

I går tog kommunstyrelsen ställning till det i särklass största investering som sker på många år inom kommunens kärnområden skola och omsorg.

I synnerhet som bygget finansieras i den kommunala investeringsbudgeten och inte har något av de kommunala bolagen inblandade. Byggansvarig blir politiskt tekniska nämnden och förederagande är kommunens byggnadschef.

Annons

Iden aktuella redovisningen för kommunledningen landar själva om- och tillbyggnaden på 90 miljoner kronor. Det är lika med den ursprungliga totalkalkylen som sedan utökats med 34 miljoner kronor.

> Markarbeten

Mark- och schaktarbeten tillkommer och beräknas kosta fem miljoner kronor. Den administrativa processen, arkitektarbete/ritningar där bara detaljer återstår, projektering och myndighetskontakter, slukar drygt fem miljoner kronor.

Nya datasalar, nytt internt datanät och telekommunikationslösningar får två miljoner kronor. Här fortsätter en utredning.

Den nya aulans utseende, funktion samt vad den utöver gymnasieundervisning ska användas till är olöst. Förslag har väckts att skapa en teateraula med större scen eftersom Kallingeskolans aula inte längre kan användas för ändamålet.

> Fem reservmiljoner

Nya Knut Hahns ska också förses med inköpta inventarier i storleksklassen 10 miljoner kronor.

Sex miljoner kronor åtgår för att hyra in sig i tillfälliga lokaler under oimbyggnadstiden.

124 miljoner kronor blir således den ram som nya Knut Hahns får hålla sig inom. Inkluderar fem miljoner kronor i en reservpott.

Även om kommunstyrelsen är enig om vad nya Knut Hahns får kosta och om redovisade ritningar har det varit många olika synpunkter från personalen på skolan under resans gång.

När Knut Hahnsombyggnaden lämnades över från gymnasienämnden fanns fortfarande olösta frågor. Det gällde lärarnas arbetsplatser, den del av skolrestaurangen som är avsedd för personalen och hur de så kallade torgrummen ska se ut och disponeras.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons