Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kommunen byter mark med fastighetsbolag

RONNEBY · Ronneby kommun har gjort en markbytesaffär för att kunna dra en gång- och cykelled genom gamla Emaljerverksområdet.
Ronneby • Publicerad 10 mars 2001

Det är med fastighetsägaren Claritas AB och dess ägare Bo Wiklund som kommunledningen genom Elis Holgersson sytt ihop en överenskommelse.

Ronneby kommun behöver ta i anspråk mark från Claritas två fastigheter i anslutning till kvarteret Emaljen för att iordningställa en GC-väg i området. Den ska byggas för att underlätta för anställda på Sifo att gå och cykla till sin arbetsplats i kvarteret Emaljen.

Annons

> Motprestation

Claritas och Bo Wiklund släpper 180 kvadratmeter av tomten kring den före detta Kockumsägda Emaljerverket 3, även kallad ”Säming-villan”. Ett mindre stycke av bolagets fastighet Hammaren 6 tas också över av kommunen.

Ronneby kommuns motprestation blir att efterskänka 450 kvm av sluttningen ovanför Norrebro dit några mindre växthus gränsar idag. Kommunen utför en allmän uppsnyggning och sätter upp staket vid tomtgräns.En nygjord järngrind sätts upp vid stentrappan och en låsbar port anordnas till GC-vägen. Ett gammalt ställverk rivs och växter planteras.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons