Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kommunen hyr ut till sexshopen

RONNEBY Ingen ville hyra ut lokal till Jeanette Svensson. Men hos AB Ronnebyhus fick hon napp.
Vid månadsskiftet öppnar hon och maken Johnny butiken Sensations där de ska sälja sexhjälpmedel, underkläder och erbjuda underlivspiercing.
Ronneby • Publicerad 16 mars 2001
Allergitestade massagestavar är ett exempel på vad Jeanette och Johnny Svensson ska sälja i butiken Sensations i Ronneby.
Allergitestade massagestavar är ett exempel på vad Jeanette och Johnny Svensson ska sälja i butiken Sensations i Ronneby.Foto: Leif Pettersson/Östra Småland

I mars förra året bildade Jeanette Svensson bolaget Sensations. Bakom namnet döljer sig försäljning av underkläder och sexhjälpmedel.

Jeanette Svensson har sedan starten bedrivit försäljning av bland annat allergitestade massagestavar i sitt uthus i byn Karsbo, i Torsås kommun.

Annons

Men hon har hela tiden haft målsättningen att starta en riktig butiksförsäljning.

– Jag har försökt hyra lokaler i Karlskrona. Alla har varit positiva fram tills dess att jag sagt vad jag ska sälja i butiken. Då har fastighetsägarna dragit sig ur, berättar hon.

Därför vände hon i stället blickarna mot Ronneby. Och fick napp.

> Tredje april

Jeanette Svensson har tecknat hyreskontrakt med det kommunala bostadsbolaget AB Ronnebyhus på en 30 kvadratmeter stor butikslokal på Kungsgatan i centrala Ronneby.

– Jag öppnar butiken den 3 april.

Där ska hon, förutom sexhjälpmedel, bland annat sälja underkläder och sensuella massageoljor.

Maken Johnny utbildar sig till licensierad piercare och ska så småningom kunna erbjuda underlivspiercing som ett komplement till butikens utbud.

Jeanette Svensson är medveten om att hennes etablering i Ronneby kommer att väcka reaktioner.

– Men jag vill betona att det inte handlar om någon porrbutik. Jag säljer saker som piggar upp samlivet, säger hon.

Annons

> Strategiskt läge

Att det blev Ronneby berodde också på att butiken då får ett strategiskt läge mitt i länet. Och på kvällar och helger kommer Jeanette ha hela Blekinge som arbetsfält.

Sedan starten i fjol har hon bedrivit försäljning genom så kallade homepartys.

Oftast är det olika tjejgäng som bokar henne till information och visning av olika sexhjälpmedel.

– Vissa är skeptiska till en början men förstår snart att jag gör detta på ett seriöst sett. Det är som plastparty med Tupperware, fast med roligare plastsaker.

Jeanette Svensson berättar också att hon genomgått en utbildning i RFSU:s regi och numera kan titulera sig informatör inom sex- och samlevnadsfrågor.

Butiken Sensations kommer att hålla öppet fem dagar i veckan, tisdag till lördag.

Jens Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons