Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trots coronakris – konsthallen öppnar igen

Konsthallen på Kulturcentrum öppnar i mitten av juni igen – men utan större arrangemang eller vernissager för att begränsa antalet besökare i lokalerna.
Ronneby • Publicerad 1 juni 2020
Den 13 juni öppnar konsthallen på Kulturcentrum för besökare igen.
Den 13 juni öppnar konsthallen på Kulturcentrum för besökare igen.Foto: Gunnel Persson

Konsthallen har varit stängd sedan mitten av mars på grund av coronautbrottet. Men nu har kommunen beslutat att öppna lokalerna för besökare igen, med start lördagen den 13 juni.

Boråskonstnären Jarl Ingvarsson ställer ut ”Kören övar” i norra konsthallen samtidigt som besökarna får ta del av utställningen ”Åter på Vita lagret - emalj från Kockums Emaljerverk”.

Annons

– Det blir ingen vernissage, som vi brukar ha, utan vi ”bara öppnar”. Vi måste ju hålla nere antalet besökare i lokalerna och då vågar vi inte arrangera något större, säger Kirsti Emaus, enhetschef på Kulturcentrum.

Vad är det som gör att ni öppnar, trots att rekommendationer rörande coronaviruset inte ändrats?

– Vi anser att nu när det öppnats upp för hemester i sommar så kan vi hålla nere antalet besökare. Det är bara vid stora arrangemang som vi kommer över 50 besökare.

– Så länge det inte kommer några stora busslaster med turister så kommer det att fungera. Skulle det hända så får vi låta dem vänta. Vi kommer ha markeringar i golvet och personal på plats hela tiden.

– Sedan vet vi ju inte hur det blir. Kommer det nya restriktioner så får vi ju stänga igen.

Hur känns det att få öppna upp efter att ha stängt i över tio veckor?

– Det ska bli jättekul. Den här perioden har varit helt hopplös även om vi har fått mycket gjort. Det är lite som hemma, man röjer och städar i stället.

Utställningarna pågår mellan den 13 juni och den 30 augusti med samma öppettider som tidigare.

Emma GunlerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons