Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Kritiken riktad åt fel håll"

BACKARYD Det är olyckligt när kritiken riktas åt fel håll.
Det är inte Ronneby kommun utan Vägverket vi vänder oss till.
Det säger Jan-Erik Ronneback, när han kommenterar en nyligen publicerad artikel om vägunderhållet i Backaryd.
Ronneby • Publicerad 2 januari 2001

I artikeln klandras Ronneby kommun för bristande vägunderhåll i Backaryd.

– Men vägarna är Vägverkets ansvar, säger Jan-Erik Ronneback i Backaryd. Ronneback - sedan många år engagerad i ortens samhällsfrågor - tycker det är beklagligt att Ronneby kommun i artikeln pekas ut som syndabock när vägunderhållet diskuteras.

Annons

> Snar kontakt om trottoarer

Vägfrågan har som bekant diskuterats flitigt i de norra kommundelarna under senare år, men både samhällsföreningen som Backaryds Vägars Samfällighetsförening är medvetna om att det dröjer ytterligare ett tag innan Vägverket genomför förbättringar.

– Vägverket vet vad vi anser om vägarna - och även trottoarerna i Backaryd.

När det gäller vägarna får vi vänta fram till på vårkanten innan det händer något.

– Däremot väntar vi oss snara insatser för förbättringar av trottoarerna, säger Jan-Erik Ronneback.

Vid det senaste styrelsemötet i Backaryds Vägars Samfällighetsförening gjorde styrelsen en rundvandring i samhället. Under inspektionsrundan konstaterades att trottoarerna längs riksväg 30, Hobyvägen och Möljerydesvägen, är väldigt ojämna samt att det skett provisoriska lagningar med någon sorts lös singel.

– Vi har tillskrivit Vägverket i frågan och vi hoppas på en snabb kontakt som resulterar i att trottoarerna lagas ordentligt eftersom gångrafikanterna upplever det som ytterst osäkert att gå på dem, menar Ronneback.

Vägsamfälligheten i Backaryd har ansvar för gatorna i samhället.

”Får vad vi ska ha”

– Ronneby kommun betalar ut bidrag till samfälligheten och det finns inga motsättningar mellan samfälligheten och kommunen när det gäller bidragens storlek. Samfälligheten får vad den ska ha, tillägger Jan-Erik Ronneback.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons