Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Krog öppnar i Prismahuset

RONNEBY Magnus Wernström och Torbjörn Magnusson på Bergslagskrogen är inte främmande för tanken att starta en helt ny krog i Prismahuset – i gamla Diamanten.
Ronneby • Publicerad 5 mars 2001

– Vi har haft vissa underhandskontakter med Greger Andersson, men om de leder fram till ett konkret förslag är för tidigt att säga något om redan nu.

Men visst är läget kring torget intressant, säger Magnus Wernström.

Annons

I nuläget finns bara halva Diamanten kvar. Lindex förfogar över en viss del av den lokalyta som tidigare var en naturlig del av restaurangverksamheten.

– Vi tittar på möjligheterna att bygga in uteserveringen. Men en satsning av det slaget är helt avhängigt kostnaderna. Håller inte kalkylen så slopar vi alla funderingar i den här vägen och stannar kvar i Kulturcentrum.

– Vi har inga som helst planer på att ge oss in i ett projekt som inte har förutsättningar att bli långsiktigt, fortsätter Magnus Wernström.

Magnus Wernström och Torbjörn Magnusson har nyligen ”ritat på” ett nytt treårskontrakt med Ronneby kommun för Bergslagskrogens lokaler i Kulturcentrum.

– Hyran är nu nere på en rimlig nivå och restaurangen har en bra och växande publik, så vi sitter inte i sjön. Men vi håller ändå dörren öppen för nya ideer, tillägger Magnus Wernström.

Greger Andersson tycks skynda långsamt med sitt galleria–projekt i gamla Prisma–huset. Men han har tillfrågat Wernström och Magnusson om deras intresse för restaurangverksamhet vid torget.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons