Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Länsstyrelsen anmäld för utpressning

Justitieombudsmannen (JO) inleder utredning mot Länsstyrelsen Blekinge län sedan en person i Ronneby har gjort en anmälan.
Ronneby • Publicerad 15 maj 2013

I mars i år fick en man boende i Ronneby besök av två djurskyddshandläggare. De ringde på dörren till lägenheten han bor i för en oanmäld kontroll.

Mannen har nu anmält besöket till JO. Han skriver i sin anmälan att han inte ville släppa in de främmande personerna då hans sambo, som står på lägenheten, låg sjuk och bett honom att inte släppa in någon.

Annons

Handläggarna ska ha letat efter en nyckel till lägenheten under kläder och skor som fanns i trapphuset, vilket mannen menar är försök till olaga intrång. De ska ha försökt övertala honom till att släppa in dem, vilket han anser är utpressning.

Mannen berättar att handläggarna trots allt ska ha gått in i lägenheten utan något tillstånd, vilket är hemfridsbrott. Slutligen påpekar han att i det beslut han har fått hemskickat står det flera lögner, som att kattmaten var slut, vilket handläggarna själva – under det olovliga besöket – ska ha sett att den inte var. Förtal, menar mannen.

JO vill nu, senast den 1 juli, ha in upplysningar om handläggningen av det aktuella ärendet av Länsstyrelsen Blekinge län.

Catharina Loosme
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons