Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lena P gör revysuccé

RONNEBY Dansbandshaket har hon nu ersatt med teatersalongen.
Ronnebysångerskan Lena Pålsson gör stor succé på Nöjesteatern i Malmö i en fartfylld revyshow tillsammans med Dan Stråhed och Adde Malmberg.
Ronneby • Publicerad 16 januari 2001
Lena Pålsson varvar ner hemma i Ronneby mellan revypassen i Malmö.
Lena Pålsson varvar ner hemma i Ronneby mellan revypassen i Malmö.Foto: Göran Sundén

– Jätteroligt att vi fått ett sådant publikgensvar. Nu planeras en fortsättning under februari månad, berättar Lena Pålsson när hon är hemma i villan på Millegarne och laddar batterierna inför kommande helgs föreställningar.

Nypremiären i Malmö skedde trettonafton. Under senhösten hade de kört showen i danskrogmiljö på Sundspärlan i Helsingborg.

Annons

Men framgången där betydde inte med automatik att man gick hem hos en ”kräsen” teaterpublik i Malmö.

–Det kändes nervöst. Nu satt inte publiken i lätt uppsluppen krogmiljö utan stilla i bänkraderna framför oss. En ny upplevelse och utmaning för mig, berättar Lena Pålsson och beskriver en febrig nervositet.

> Hängt med

Men det gick vägen. Publiken har strömmat till och skrattande hängt med på den lätt galna och uppsluppna resan ”Jorden runt på 80 minuter och lite till” som den tempostarka revyshowen kallas.

–Och Skånetidningarnas recensenter har varit frikostiga med berömmet. Det känns oerhört stimulerande för mig som ändå är ganska färsk på revyscenen, säger Lena Pålsson.

> Superproffs

Omgivningen på scenen har varit trygg. Dan Stråhed har hon camperat ihop med under tusentals mil i danbandsbandsbussen på väg till nya spelningar.

Adde Malmberg är ett superproffs menar Lena och i en klass för sig i stand up comedian.

–Publiken tjuter bara han visar sig i olika förklädnader, beskriver hon.

Lena Pålsson tycker att etiketten revyshow stämmer bra in. Komiska nummer avlöser varandra. Parodier, gags och imitationer bryts av med musik, sång och häftiga dansnummer.

Annons

-Regissör är Eva Rydberg. Hon är drivande och lämnade inget åt slumpen när hon iscensatte Addes och Dannes manus.

> Kraftfull musik

Fronttrion backas upp av en balett- och sångkvintett och ett sjumannaband med blås. Det krävs en kraftfull musik med genomslag tycker den rutinerade sångerskan.

Dansbandssvängen är nu definitivt på retur för Lena Pålsson efter tjugo år. Hon sadlar om och när hon sjunger med något band blir det helst jazzlåtar.

–De sista åren med Wisex började vi att showa lite försiktigt för att lätta upp de allt allvarsammare dansspelningarna, erinrar sig Lena Pålsson som under dansbandsåren skaffade sig en grundmurad estradvana som näppeligen försvårat övergången till revyfacket.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons