Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misshandlad gömde sig på banken

RONNEBY När pappan dök upp samtidigt på Föreningssparbanken i fredags blev dottern rädd. När bankpersonalen skulle stänga för dagen vägrade hon gå ut. istället kallade hon på polis. Senare på kvällen anmäldes pappan för upprepad misshandel och hot. Fadern häktades över helgen, men tingsrätten beslöt i går att släppa fadern i brist på tillräckliga bevis.
Ronneby • Publicerad 3 januari 2001

Sedan några månader har dottern brutit kontakten med sin familj. Enligt dottern har fadern misshandlat och hotat sin dotter sedan i somras. När dottern var på banken i fredags satt hon och samtalade med bankpersonal i något bankärende.

Av till synes en tillfällighet kom den yngre brodern också till banken, för att hämta ut pengar. När han fick syn på sin syster, letar han upp fadern som är i närheten vid sin bil.

Annons

När fadern ville tala med sin dotter, blev dottern rädd och ville inte gå ut. Enligt henne på grund av upprepad misshandel och hot.

– Det hon säger är inte sant, säger den yngre brodern. Vi förstår inte varför hon hittat på allt detta. Hon har inte bott hemma på flera månader, vi vet inte ens var hon hållit hus, påstår brodern.

> Motanklagelser

En anledning till hotbilden kan enligt brodern vara att de sökt dottern. Han påstår bland annat att hon olovandes tagit pengar från familjen. För att reda ut frågan om pengarna har familjen via kompisar till dottern annonserat att de vill komma i kontakt med henne.

I anmälan påstås också att pappan ska ha förbjudit henne att umgås med en viss kille. Då ska han enligt henne ha blivit hotad. I höstas skaffade dottern egen lägenhet, men hoten har enligt henne fortsatt.

Polisen tog hennes anmälan på största allvar i fredags och häktade pappan. Vid häktningsförhandlingen i går i tingsrätten yrkade åklagaren Carl-Göran Jerse på att det fanns sannolika skäl att häkta honom.

Hon hotades i fredag och har tidigare misshandlats vid flera tillfällen, från i somras och fram till nu, menade åklagaren. Han ville också eliminera att pappan undanröjde bevis eller att han fortsatte sin verksamhet.

> Släpptes fri

Efter lyckta dörrar togs beslutet att sätta fadern på fri fot. Domaren Sven Cavallin menade att åklagaren inte funnit sannolika skäl att misstänka fadern för anklagelserna. Häktningskraven lämnades utan bifall.

– Det finns också motsägelsefulla uppgifter som måste undersökas ytterligare. Men jag vill understryka att du eller någon annan familjemedlem inte får störa utredningen. Lämna din dotter i fred. Om du på något sätt påverkar henne är du mycket farligt ute. Det kan leda till ansvar för övergrepp i rättssak, betonade domaren med fingret mot pappan.

Jörgen Sjöbeck
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons