Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu gäller teori för gymnasisterna

RONNEBY Hälften av eleverna i avgångsklasserna på Snäckebacksskolan i Ronneby har i år sökt till något av teoretiska programmen på gymnasieskolan.
Ronneby • Publicerad 13 mars 2001

Det samhällsvetenskapliga programmet är fortfarande populärast. Programmet är ett första handsval för 34 elever på Snäckebacksskolans elever.

Medräknat de val som gjorts av elever på Hobyskolan och Kallingeskolan är det samhällsvetenskapliga programmet ett förstahandsval för 54 ”nior” i Ronneby Kommun. Jämfört med förra året är det dock en klar minskning.

Annons

Då sökte 83 niondeklassare till det samhällsvetenskapliga programmet på Knut Hahnsskolan.

> Teknik årets uppstickare

Årets ”uppstickare” bland programvalen på gymnasiet är teknikprogrammet med 31 sökande. Teknikprogrammet är första handsval för 31 ”nior” i kommunen, varav 20 av de sökande går på Snäckebacksskolan. Programmet ger samma behörighet för tekniska studier på högskola som det naturvetenskapliga programmet, som i år

har 30 sökande.

Naturbruksgymnasiet har stärkt sin ställning - i år har 45 elever sökt till naturbruksgymnasiet och även här handlar det om första handsval.

Fordonsprogrammet är starkt förankrat på Knut Hahnsskolan. Programmet är ett första handsval för 22 nior i kommunen.

Tio elever vill i första hand plugga på elprogrammet, varav fyra går på Snäckebacksskolan. Hotell-och restaurangprogrammet lockar nästan lika många som det estetiska programmet.

> Bygg på gång

18 elever har sökt till hotell-och restaurang medan det estetiska programmet är ett första handsval för 21 elever.

Tio av de blivande esteteleverna går på Snäckebacksskolan. I första handsvalen märks också ett nyvaknat intresse för byggprogrammet i Karlskrona. Åtta elever på Snäckebacksskolan vill gå byggprogrammet. Till industriprogrammet har tio elever sökt, varav sju går på ”Snäck”.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons