Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu har den sista käglan fallit i Ronneby

Från och med nu finns det ingen bowlinghall i Ronneby. Nu utforskar ägarna möjligheten att istället flytta till Karlskrona.
Ronneby • Publicerad 11 maj 2013
Stänger. Bowlinghallen i Ronneby stänger efter tio år. Ägarna Stig Svensson och Madeleine Kamnert funderar nu på att flytta till Karlskrona med hallen.
Stänger. Bowlinghallen i Ronneby stänger efter tio år. Ägarna Stig Svensson och Madeleine Kamnert funderar nu på att flytta till Karlskrona med hallen.Foto: Johan Hultgren

I bowlinghallen vid Ron är det fullt upp, SPRF:s medlemmar låter klot efter klot rulla mot de väntande käglorna. Men från och med nu är det slutspelat och redan under lördagen börjar utrustningen att packas ihop.

Det har varit en lång kamp för överlevnad för Stig Svensson och sambon Madeleine Kamnerts bowlinghall. Nu ger de upp i Ronneby och väljer istället att sikta framåt - och mot Karlskrona.

Annons

– Vi orkar inte hålla på här längre. Utan ett serveringstillstånd går det inte att driva en bowlinghall. Vi har börjat prata med Karlskronahem om att hyra en ledig bowlinghall på Trossö. Än så länge har vi fått mycket god respons. Om vi flyttar ska vi se om vi kan ordna med transport från Ronneby för pensionärer som spelar, säger Madeleine Kamnert.

I juni förra året försattes Rainbow bowling i konkurs och sedan dess har det inte funnits några regelbundna öppettider. Stig Svensson och Madeleine Kamnert hyr lokalerna av Ronneby Brunn, och har varit kritiska till hur de behandlats.

De har länge försökt hitta någon som kan ta över hallen, men ingen har nappat. De har även försökt sälja utrustningen, utan framgång. Men tidigt det här året såg det ut att bli en ljusning.

– Men när vi väl skulle skriva på kontraktet var det inte med de villkor vi hade diskuterat innan. Så nu har vi bestämt oss för att lämna Ronneby. Det är förstås väldigt tråkigt, men vi ser ändå positivt på framtiden. Vi hoppas kunna börja med verksamheten i Karlskrona framåt hösten. Sedan kan någon annan få ta över när allt fungerar som det ska, säger Stig Svensson.

Ute i lokalen är bowlarna missnöjda med att förlora den enda hallen i Ronneby.

– Det är hemskt att det inte gick att lösa på något sätt. Jag tycker att till exempel kommunen kunde ha tagit ett större ansvar. Det är trist, men jag förstår att de måste flytta, säger Stig Ljunggren.

Johan Hultgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons