Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu ska Kallingeskolan rustas upp

KALLINGE. Upp till tre miljoner kronor avsätts i år 2002:s budget för att rusta upp skolgården i Kallinge.
Ronneby • Publicerad 12 juni 2001

Den uppfattningen har en majoritet i kommunledningen när ett förslag om förändring av utemiljön kring Kallingeskolan prövades.

Det är förskole - och grundskolenämnden som skickat ärendet vidare för att få en prioritering eftersom det handlar om flera miljoner kronor för att nå bästa resultat.

Annons

En totalöversyn har beställts från byggnadschef Kenneth Vogelius över nödvändig upprustning och försköning av hela Flisan-området kring skolan och idrottshallen. Den visar en sammantagen kostnad på drygt nio miljoner för markarbeten och så kallade byggherrekostnader.

De nio miljonerna inkluderar nya asfaltsytor, gräsmator, belysning, skolgårdsutrustning med mera. De sektorer som in går är idrottshallens näromgivning men också själva detaljplaneområdet där lågstadiedelens skolgård och parkering mot idrottshall ingår.

I kalkylen ingår också den nedslitna skolgården kring gamla centralskolan där ombyggnad pågår. Här krävs drygt fyra miljoner kronor.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons