Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu svänger hela Ronneby igen

RONNEBY Dags för ännu en upplaga av Hela Ronneby svänger”.
–Sjätte gången nu. Arrangemanget har satt sig i Ronnebybornas medvetande, menar Bosse Johansson.
Ronneby • Publicerad 28 mars 2001

Sedan starten är det han som syr ihop och synkroniserar ett program med levande musik fördelat på stadens krogar och pubar under lördagskvällen.

–Vi gör det inte så märkvärdigt. Lokala band har företräde och krögarna själva hjälper till att engagera dem, säger Ronneby Musikförenings drivande kraft, Bosse Johansson.

Annons

En gång på våren och en gång på hösten får långlördagen i centrum en nöjesförlängning in på kvällen och nattkröken. Målsättningen är att alla näringsställen i centrum ska ställa upp med levande musik.

> Hakar på

–Också Ronneby Brunn hakar på och engagerar ett liveband till Bågen. Det har vi givetvis inget att invända emot.

– Framåt midnatt är det ju kutym att den yngre pubpubliken lämnar stan och drar ut till diskot på Bågen, säger Bosse Johansson.

”Hela Ronneby svänger” stundande lördag avviker knappast från den mix av lokalt färgade band som hittills varit arrangemangets kännemärke. På Snäckan spelar ”Decibel”, på Davids Hill ”Go for it”, på Wienerbageriet ”Take 2” och på PC-puben framträder trubadurerna Magnus &Bosse.

> Pianotrio

Det avvikande från tidigare år är möjligen att en klassisk musikkonsert kilats in i programutbudet. Kungsbacka Pianotrio spelar Schumann, Börz och Brahms på Kulturcentrum i tidig kväll.

Det arrangemanget får väl betraktas som en mjukstart på en tänkt svängig lördagsafton.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons