Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu utreds möjligheten till utrikes reguljärflyg

Diskussionerna om en flyglinje från Ronneby ut i Europa har pågått länge.
Nu verkar dock kommunen ha tagit ett steg i rätt riktning och en utredning har påbörjats.
Ronneby • Publicerad 6 maj 2013
Foto: 

– Vi har börjat titta på möjligheterna om en flyglinje som går ut till en hubb i Europa. Det har länge funnits ett starkt önskemål från näringslivet om att vi hittar en linje ut.

– Vi har ju en väldigt uppåtgående industri i hela länet och då är vi också beroende av kontakter utomlands, säger kommunalråd Roger Fredriksson (M).

Annons

I förra veckan träffades han, regionrådet Lennarth Förberg (M) och Ronneby Airports flygstationschef Mona Grönqvist för att diskutera hur en ny flyglinje till någon ort i Europa kan bli möjlig.

Nu påbörjas en utredning där bland annat kostnadsförslag och framtida tidtabeller ska tas fram.

– Det känns faktiskt som att vi har kommit ett stort steg längre. Vi har alla fått i uppdrag att jobba fram förslag för att sedan kalla samman en större grupp personer och presentera utredningen för. Det är rimligt att tro att vi bli klara med det i juni, berättar Mona Grönqvist.

Roger Fredriksson menar att det i nuläget är för tidigt att säga vilken europeisk ort som kan bli aktuell att flyga till.

– Men vi kanske måste satsa på en flygplats som inte redan trafikeras av våra grannflygplatser. Vi borde kanske vara en kompletterande aktör i stället.

Och Roger Fredriksson anser att det är angeläget att få igång en försöksverksamhet så fort som möjligt.

– Det skulle föra vårt näringsliv mycket närmare Europa, med en flyglinje kan vi koppa besöksnäringen på ett helt annat sätt. Vår ambition är att detta ska ske så fort som möjligt.

Emma Gunler
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons