Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya kandidater till kommunens miljöpris

RONNEBY · Kjell Norbäck är inte ensam längre.
Bland annat nomineras naturskyddsföreningen till årets miljöpris för dess arbete mot sopförbränningsanläggningen.
Ronneby • Publicerad 7 juni 2001

För en tid sedan berättade Sydöstran om det svala intresset för Ronneby kommuns årliga miljöpris. När nomineringstiden gick ut i maj hade endast en person föreslagits att få diplomet och de 10 000 kronorna. Det var den ärrade miljökämpen Kjell Norbäck som ensam stod nominerad för sin mångåriga insats i miljödebatten. Men efter Sydöstrans artikel vaknade miljövännerna i kommunen till liv. På kort tid inkom ytterligare fem nomineringar till miljökontoret.

? Dagmar Norberg har nominerats för sitt arbete mot Polenkabeln. Genom sitt engagemang har hon fått till stånd en miljövänligare utformning av kabeln, enligt motiveringen.

Annons

? Naturskyddsföreningens avdelning i Ronneby bör få miljöpriset för dess gedigna arbete med att väcka opinion mot planerna på en sopförbränningsanläggning i Ronneby.

? Nils-Erik Olsson i Johannishus nomineras för arbetet med sin trädgård. Bland annat har gammal kunskap om trädgårdsskötsel tagits fram, enligt förslagsställaren.

? Kirsten Simonsens trädgård i Belganet är också något utöver det vanliga, enligt motiveringen. Gratis visningar för allmänheten och Kirsten lägger all fritid på sin trädgård.

? Bo Lindman, arbetar vid länsstyrelsen. Ordnar med djurhållare och löser praktiska problem med djurägare vilket håller markerna öppna. Har länge i det tysta arbetat med miljöfrågor, enligt motiveringen. Priskommittén sammanträder på måndag och fattar då beslutet vem av de nominerade som ska få Ronneby kommuns miljöpris 2001.

Jens Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons