Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nytt långt transportavtal

RONNEBY · Danzas ASG fortsätter sin transport- och speditionsverksamhet i Ronneby i oförminskad omfattning.
Alla Tarketts leveranser inom de nordiska länderna ska nu ombesörjas av ASG enligt förlängt avtal.
Ronneby • Publicerad 5 juni 2001

Att Danzas ASG Solutions lämnar driften och ansvaret för lagerhållning och utlastning på Logistikcentrum i Ronnebyhamn påverkar inte negativt Danzas ASG på Fridhemsvägen.

Det uppger man i ett pressmeddelande från affärsområdet Danzas ASG Eurocargo vid Fridhemsvägen i Ronneby.

Annons

> Logistiklösningar

Logistikcentrum i Ronnebyhamn, tillika Tarkett Sommers centrala Nordenlager för golvprodukter, ingår i Danzas ASG Solutions ansvar fram till 1juli i år. Danzas ASG Solutions är ett affärsområde som sysslar med logistiklösningar åt andra företag.

Senast har Per Svensson varit Danzas ASG Solutions chef i Ronnebyhamn.

Tarkett/Sommer söker nu en egen terminal/lager-chef som får rapportera till logistikchef Lars Osbjer.

> ABRI fastighetsägare

Danzas ASG:s idé att svara för logistiklösningar åt ytterligare tillverkningsföretag i Ronneby genom ett megalager i Ronnebyhamn har aldrig blivit verklighet.

Det anses vara en bidragande orsak till att man nu drar sig ur Logistikcentrum i Ronnebyhamn.

Själva fastigheten som tidigare ägdes av Tarkett övertogs av det kommunala industrifastighetsbolaget ABRI när terminalen byggdes ut 1988.

> Är överens

Medan Tarkett och Danzas ASG rivit upp logistikkontraktet i Ronnebyhamn så har man samtidgt förlängt och utökat det ”gamla transportavtalet” mellan Danzas ASG och Tarkett.

Annons

–Man är överens om att samtliga transporter inom de nordiska länderna ska utföras av Danzas ASG Eurocargo, skriver platschefen i Ronneby, Ola Jonasson i ett e-mail och tillägger:

–I det långsiktiga avtal som tecknats sägs att även merparten av landtransporterna ut i Europa ska skötas av Danzas ASG Eurocargo.

> Felaktiga

Spekulationer om att ASG drar ner transportverksamheten i Ronneby och Blekinge med anledning av det uppsagda avtalet om Logistikcentrum i Ronnebyhamn är alltså helt felaktiga enligt Ola Jonasson.

–Danzas ASG Eurocargos verksamhet bedrivs i oförändrad omfattning.

Tidigare plan att ASG:s nya jätteterminal i Växjö skulle ta över och göra den mindre terminalen i Ronneby överflödig gäller inte längre, Tvärtom är det nu full fart vid Fridhemsvägen igen påpekar Danzas ASG Eurocargos Ola Jonasson och avrundar:

–Vi har i många år varit det marknadsledande transportföretaget i Blekinge och det tänker vi fortsätta att vara.

ASG är i dag ytterst i tyska ägarhänder genom att Deutche Post äger Danzas ASG.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons