Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olja läckte ut i ån från Miljöteknik

RONNEBY En okänd mängd olja läckte i går morse ut i Ronnebyån.
Räddningskåren lade ut länsar i ån och kunde härleda utsläppet till en av Ronneby Miljötekniks oljetankar.
– Det ska naturligtvis inte kunna hända, säger Hans Olausson, det kommunala energibolagets vd.
Ronneby • Publicerad 9 januari 2001
Personal från räddningskåren lade ut länsar i Ronnebyån, intill reningsverket. Utsläppet kunde lokaliseras till en av Ronneby Miljötekniks tankar vid Lokstallarna
Personal från räddningskåren lade ut länsar i Ronnebyån, intill reningsverket. Utsläppet kunde lokaliseras till en av Ronneby Miljötekniks tankar vid LokstallarnaFoto: Jens Svensson

Det var i går morse som räddningskåren larmades om oljeutsläppet i Ronnebyån.

En oljefilm rörde sig söderut i ån och räddningskåren tvingades lägga ut länsar i höjd med Baxter samt vid reningsverket i Rönninge.

Annons

Utsläppet kunde härledas till ett kulverterat ledningssystem som mynnar ut i Ronnebyån vid Baxter. Ledningarna går vidare till en oljeanläggning i Lokstallarna, intill resecentrum.

– Utsläppet inträffade när en av våra leverantörer skulle fylla på en oljetank, säger Hans Olausson på Ronneby Miljöteknik.

Han visste i går eftermiddag inte så mycket om orsaken till utsläppet men de första uppgifterna gjorde gällande att det troligtvis handlade om ett fåtal liter olja som hamnat i Ronnebyån.

– Detta ska naturligtvis inte hända. Vi ska nu utreda saken och hitta orsaken till utsläppet, säger Hans Olausson.

Delar av oljan som läckte ut i ån stoppades upp av räddningskårens länsar. En mindre mängd följde med strömmen ut till Ronneby hamn.

Jens Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons