Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Palmqvist vill ha fler sporthallar

RONNEBY Kommunalrådet JanAnders Palmqvist vill bygga ytterligare en sporthall i Ronneby. En nybyggnad på glasbrukstomten eller en utbyggnad av den befintliga sporthallen - kommunalrådet ser helst att det ryms två sporthallar under samma tak.
Ronneby • Publicerad 15 mars 2001

Idén att bygga en ny sporthall i Ronneby är egentligen inte Palmqvists.

Idégivare är istället Ronneby Handbollsklubb och ytterligare några aktiva idrottsföreningar i Ronneby. Men det spelar inte så stor eftersom JanAnders Palmqvist tycker idén är bra.

Annons

> Lanserar idén i partigruppen

– Föreningarnas förslag rymmer två alternativ. Antingen en nybyggnad på glsbrukstomten eller en utbyggnad av den nuvarande sporthallen.

– Glasbrukstomten är en strategisk markreserv som vi inte gärna släpper, men däremot tycker jag det finns anledning att gå vidare med förslaget att bygga ut sporthallen. Det finns mark på baksidan som kan tas i anspråk på bekostnad av ett fåtal parkeringsplatser, fortsätter kommunalrådet.

JanAnders Palmqvist lanserar nu den här idén i sin partigrupp.

– Jag hoppas att diskusionerna mynnar ut i ett projekt som så småningom hamnar på kommunstyrelsens bord, säger Palmqvist.

Föreningarna har bifogat en preliminär kostnadsberäkning till sitt förslag och tillförordnade kommundirektören Elis Holgersson har fått i uppdrag att gå djupare in i siffrorna.

– Vi vill ha fram en mer tydlig bild av kostnaderna, säger kommunalrådet som uppskattar kostnaderna för en utbyggnad av sporthallen till mellan fem och tio miljoner kronor.

> Unga i fokus

Två sporthallar under samma tak är en praktisk lösning med samordningseffekter - och möjligheter till kostnadsbesparingar.

Tillkomsten av ytterligare en sporthall gynnar ungdomsidrott och breddidrott.

Annons

– Det är främst möjlligheten att tillgodose föreningslivets ungdomsverksamhet som gör att det känns naturligt att bejaka ett sporthallsbygge, säger Palmqvist.

Kommunalrådets funderingar uppfattas med all säkerhet som en skänk från ovan i

flera idrottsföreningar.

Konkurrensen om tiderna i sporthallen innebär årligen svår

”huvudvärk” för fritidskontoret när personalen ska dela upp tiderna mellan föreningarna. Ronneby Handbollsklubb är en av flera föreningar som i flera år påtalat behovet av ytterligare en sporthall.

> 2002 eller 2003

– Vi vill inte hamna i den situationen att föreningarna tappar på ungdomssidan på grund av att det saknas hallar, säger JanAnders Palmqvist.

Han vill att sporthallsbygget tas upp när pengar ska äskas för investeringar för 2002 eller 2003.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons