Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Revyn ger extra föreställningar?

RONNEBY ”Stenskott”, årets nyårsrevy i Ronneby drar fulla hus och ett beslut om extra föreställningar ligger i luften.
Ronneby • Publicerad 10 januari 2001

– Bra kritik och ett högt tempo har gjort att det varit lätt att sälja biljetter. Med undantag av någon föreställning har det varit utsålt, säger Bengt Olofsson, ordförande i Ronneby Amatörteaterförening, när han kommenterar de fem hittills genomförda föreställningarna.

I helgen följer tre nya föreställningar och om publken fortsätter strömma till i Gamla Teatern planeras extra föreställningar.

Annons

– Elva föreställningar är planerade, men vi har inget emot emot att spela några extra kvällar. Tvärtom, vi som står på scen har nog lika roligt som folket i salongen, säger Bengt Olofsson.

Med ”Stenskott” har nyårsrevyn i Ronneby tillförts nytt blod. Christel Gunnarssons ”Agnes och Hildur” är två figurer vars funderingar över ditten och datten väcker munterhet hos publiken. Christel, som har varit med i Amatörteaterteaterföreningens cafékvällar, skriver för nyårsrevyn och står även på scen. Men också den tekniska biten - ljud och ljus - kräver kunnande. Ljudet i nyårsrevyn sköts av en mycketung tekniker, blott 14-årige Peter Olofsson.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons