Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rivningsfirma föll på gamla skulder

RONNEBY · Med gamla skatteskulder i bagaget och föga möjligheter att ägna sig åt sin nystartade firma slutade den 35-årige Ronnebybons företagaräventyr i konkurs och nästan 600 000 kronor i skulder.
Ronneby • Publicerad 2 december 2004

Rivningsfirman skulle ge inkomster nog för att sanera en dålig ekonomi. Men företagsprojektet, som inleddes i slutet av 2002, kantrade i augusti i år.Konkursen var oundviklig, dels på grund av att den 35-årige Ronneby var skuldsatt innan han drog igång sin rivningsfirma och dels på grund av att han aldrig kom igång med sin firma.

Familjeangelägenheter tvingade honom nämligen att stanna . Under tiden firman vilade växte skulderna.n. Kvar blev en restskuld på 23 000 kronor.

Annons

Skulderna i konkursen, 598000 kronor, är i huvudsak leverantörsskulder.

Och skulder som fordonsskatt och försäkringspremier var egentligen onödiga utgifter eftersom en stor del av vagnparken var skrotningsmässig, säger förvltaren Lars Werner. Dessa skulder hade inte uppstått om han skickat in skrotningsintyg., menar konkursförvaltaren.

35-åringen har uppgett att han levde på tipsvinster istället för inkomster från firman, men konkursförvaltaren ser med viss skepsis på 35-åringens uppgifter om avsaknad av verksamhet och inkomster. Det går inte utesluta att ej redovisade inkomster och utgifter hade resulterat i en annan slutsats om obeståndet.

Strax före konkursen överlät 35-åringen ett fordon till en familjemedlem. Det gör att det inletts en utredning om eventuell återvinning.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons