Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ronnebyhus bryter med sexshopen

RONNEBY Allergitestade massagestavar gick inte hem hos AB Ronnebyhus ledning.
Efter att Sydöstran berättat om Jeanette Svenssons butiksetablering revs hyreskontraktet av vd Roland Wallgren.
Ronneby • Publicerad 17 mars 2001
Jeanette och Johnny Svenssons dröm om en butik i Ronneby gick i kras när AB Ronnebyhus ledning läste fredagens Sydöstran. Hyreskontraktet sades upp omedelbart.
Jeanette och Johnny Svenssons dröm om en butik i Ronneby gick i kras när AB Ronnebyhus ledning läste fredagens Sydöstran. Hyreskontraktet sades upp omedelbart.Foto: Jens Svensson

Sydöstran berättade i går om Jeanette och Johnny Svenssons nya butik, Sensations, som skulle öppna den 3 april på Kungsgatan i centrala Ronneby.

I butiken planerade Jeanette att sälja underkläder, massageoljor och sexhjälpmedel, bland annat allergitestade massagestavar. Johnny skulle komplettera butiksutbudet med att erbjuda underlivspiercing, alltså håltagning med smycken.

Annons

Men när AB Ronnebyhus ledning läst Sydöstrans artikel trycktes bromspedalen mycket hårt i botten.

– Telefonen ringde hemma tidigt på fredagsmorgonen. Det var Ronnebyhus som krävde att vi infann oss på deras kontor senast klockan halv tio. Kontraktet på butikslokalen skulle sägas upp, berättar Jeanette Svensson för Sydöstran.

Och uppsagt blev det. På vitt papper. På tio rader förklarar AB Ronnebyhus vd, Roland Wallgren, att det kommunala bostadsbolaget ogiltigförklarar kontraktet.

– Vi visste inte att hon skulle sälja sexhjälpmedel i butiken. Enligt hennes firmas registreringsbevis handlar det om damkläder, exempelvis handskar och skärp – ingenting annat, säger Roland Wallgren.

## Är det inte så att ni betackar er för massagestavar i skyltfönstret till en butikslokal som ni äger?

– Jag vill inte lägga några moraliska värderingar i vårt beslut. När kontraktet skrevs under gällde en sak, i dag vet vi att det handlar om något annat.

Jeanette Svensson säger att Patent- och registreringsverket inte har rubriceringen ”sexhjälpmedel” i sina register.

– Därför står det inte i registreringsbeviset.

Roland Wallgren hälsar Jeanette Svensson välkommen att lämna in en ny intresseanmälan på butikslokalen.

– Men då måste hon exakt beskriva vad hon ska sälja där. När en ansökan inkommer så får vi titta på den och ta ett nytt beslut.

Annons

## Hur höga odds ger du på att Jeanette Svensson får ett nytt hyreskontrakt av AB Ronnebyhus?

– Det vill jag inte spekulera i. Jag spelar inte, säger Roland Wallgren.

Jeanette och Johnny säger att de är besvikna på det kommunala bostadsbolaget. Butikssatsningen verkar nu gå om intet.

– Vi hade ju ett kontrakt som dessutom har nio månaders uppsägningstid. Men vi ska lämna in en ny ansökan och se vad som händer, säger Jeanette Svensson.

Jens Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons