Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ronnebylärare kan ta hem prestigefyllt pris

Fredrik Johansson, lärare på Knut Hahnsskolans teknikprogram, har nominerats till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet för sitt arbete att sprida kunskap inom IT i undervisningen.
Ronneby • Publicerad 27 augusti 2019
Fredrik Johansson på Knut Hahnsskolan i Ronneby har nominerats till årets IT-pris för lärare – Guldäpplet.
Fredrik Johansson på Knut Hahnsskolan i Ronneby har nominerats till årets IT-pris för lärare – Guldäpplet.Foto: Liselott Lilja/Sydöstran

Guldäpplet är ett lärarstipendium som har delats ut årligen sedan 2002. Det tilldelas en eller flera lärare som på något vis förnyat lärandet av IT i egen undervisning och som inspirerat både elever och kollegor.

I Blekinge har tre lärare nominerats till Guldäpplet 2019. Två av dem är lärare från Karlshamn och en är Fredrik Johansson, förstelärare i datavetenskap och teknik, på gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby.

Annons

”Han är en eldsjäl som har fått många kollegor och elever intresserade av programmering. Han söker samarbeten med andra aktörer både i näringslivet och andra skolor och använder metoden ”make, share, learn” där hans elever som en del i sitt lärande får använda delar av sin kunskap för att lära andra elever till exempel om programmering”, står det bland annat i nomineringen.

Och det är inte första gången Fredrik Johansson uppmärksammas för hur han använder digitala hjälpmedel på ett innovativt sätt. För tre år sedan blev han utsedd till Microsoft Innovative Educator Expert.

Totalt har drygt hundratalet lärare och förskollärare från hela landet nominerats till Guldäpplet. Om en månad får vi veta om priset kommer att landa i Ronneby detta året. Den 27 september presenteras nämligen årets pristagare på Bokmässan i Göteborg.

Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons