Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ronnebypar startar privat hemtjänst

RONNEBY Ett privat hemtjänstföretag med inriktning mot service till äldre med behov av handräckning är under uppstart.
Företaget heter Appollo och drivs som ett handeslbolag.
Bakom står Ronnebyparet Åke Johansson, före detta heltidsbrandman och Marie Hindrikson, utbildad sjuksköterska.
Ronneby • Publicerad 21 mars 2001

Från nyföretagarnas sida betonas att det inte på något sätt är frågan om att konkurrera med kommunens äldreomsorg och dess hemtjänstinsatser.

I stället vill man gå in och erbjuda sina tjänster till äldre Ronnebybor som inte bedöms vara i sådan medicinsk och social situation att de beviljas lagstadgad insats. Den gruppen har vidgats genom de senaste årens besparingar och åtstramningar.

Annons

–Här finns ett stort mörkertal. Många gamla och inte sällan ensamma bor kvar i sina villor.

–De kanske känner att de inte orkar med trädgård, städning och andra betungande dagliga sysslor. De vill stanna i sina hem så länge det någonsin går men deras situation bedöms inte tillräckligt svår vid en komunal utredning om hemtjänstinsats.

> Grovstädning

I denna växande skara vill Appollo gå in och sälja sina tjänster. Det kan gälla allt från grovstädning till hjälp med att uträtta ett postärende.

Katalogen är späckad med praktiska stödtjänster som Appollo tänker erbjuda och sälja, Det kan gälla fönsterputsning, gräsklippning, rycka in och ta hand om betungande hushållsgöromål, handla mat, kläder och andra varor eller ledsaga vid läkarbesök.

Listan på tjänster kan göras betydligt längre påpekar Marie Hindriksson. Hon är övertygad att det finns ett stort intresse hos barn som bor långt från sina föräldrar att kunna köpa stadigvarande hjälp.

> Marknadsföra

Hemtjänst- och servicehandelsbolaget Appollo befinner sig just nu i en inkörningsfas.

–Vi har inte ens hunnit marknadsföra oss ännu. Det kommer att ske successivt, säger Marie Hindrikson och påpekar att det är främst Åke som när han efter tio år slutat på Roxtec i Karlskrona kommer att jobba intensivt med igångkörning av Appollo HB. Själv är hon kvar i sitt nuvarande heltidsjobb.

Närmast på dagordningen för det privata hemtjänst- och hemserviceföretag som nu bryter in i Ronneby står information hos olika pensionärsföreningar.

Först ut är SPRF Brunnskällan (före detta Statspensionärerna) i Ronneby.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons