Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ronny Mattsson ny rektor i Backaryd

BACKARYD Efter en långt utdragen diskussion med starka inslag av politisk oenighet finns det nu en ny biträdande rektor i Backaryd
På den vakanta skolledarposten tillträdde i måndags Karlshamnsbon Ronny Mattsson, 42 år.
Ronneby • Publicerad 17 januari 2001

Tillsättningen av den vakanta tjänsten som biträdande rektor har genomlidit många turer. Det var i den andra utlysta ansökningsomgången som Ronny Mattsson lämnade in sina ansökningshandlingar.

I nästan tio år arbetade han på ett utbildningskonsultföretaget ABL i Karlshamn med bland annat ledarskapsutveckling. I botten har han folkhögskolelärarutbildning.

Annons

Men diskussionen fortsatte även i nästa fas och från förskole- och grundskolenämnden påpekades att lärarutbildning på högskolenivå måste vara ett krav för rektorstjänst inom grundskolan.

> Stod fast

En uppfattning som inte delades av rektor, personal på de tre skolorna i rektorsområdet - Backaryd, Hallabro och Eringsboda - samt de fackliga organisationerna. Dessa stod fast vid förslaget att utse Ronny Mattsson.

Kommunstyrelsens arbetsutskott som fattar de avgörande besluten vid tillsättningsärenden av rektorer och biträdande rektorer gick på samma linje. Men tre ledamöter anmälde att man inte deltog i majoritetens beslut att utse Ronny Mattsson.

> Inte uttala sig

Att Backaryd äntligen har fått den biträdande rektorstjänst besatt har dock mottagits med glädje av elever, föräldrar och personal. Den politiska oenigheten och fördröjingen har snarast vållat irritation i Backaryd.

Ronny Mattsson själv ser ingen anledning att uttala sig om turerna.

–Jag har fått tjänsten och ser fram emot att göra mitt bästa. Jag har förstått att engagemanget för sina skolor är stort i de tre samhällena.

> Landsbygdsskolor

Tillsammans med rektor Carina Ringtun ska Ronny Mattsson leda verksamheten på tre landsbygdsskolor. Hur de ska dela upp arbetet sinsemellan är inte klart.

–Min skolledartjänst är på 75 procent och övrig tid ska jag undervisa, berättar Ronny Mattsson.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons