unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Rullstolsburen misshandlad och rånad på tåg – fördes till sjukhus

En rullstolsburen man fick föras till sjukhus efter att ha blivit misshandlad och rånad av flera okända på ett tåg.
Man rånad och misshandlad på tåg.
Man rånad och misshandlad på tåg.
Foto: Andreas Blomlöf

Runt klockan 16.40 på lördagen ska en 58-årig man ha blivit misshandlad och rånad av för honom tre okända gärningsmän på ett tåg som var på väg till Ronneby. Händelsen ska ha inträffat mellan Karlshamn och Bräkne-Hoby.

– 58-åringen som är rullstolsburen och sitter i permobil ska bland annat ha få mottaga slag mot bröstet. I samband med det blev han även bestulen på id-kort, kontokort och sin tågbiljett. Det finns ett vittne till händelsen, säger Peter Andersson, inre befäl vid polisen.

Offret som är hemmahörande i Göteborg fick föras med ambulans till sjukhuset.

Polisen ska titta på övervakningskameran på tåget för att se om det kan ge något.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vi har i nuläget inget signalement på gärningsmännen, säger Peter Andersson.

Händelsen rubriceras som misshandel och försök till rån. Orsaken till att det rubriceras som rånförsök har att göra med att de tillgripna sakerna saknar ekonomiskt värde.