Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

- Skapa en ny Kvitterplats

De som av olika skäl inte fysiskt kan ta sig upp till Kvitterplatsen i Brunnsparken stängs ute från evenemang. Nu vill Kommunala rådet för funktionshindrade att kommunen skapar en ny Kvitterplats.
Ronneby • Publicerad 17 maj 2013

Kristina Valtersson (C) som är ordförande i rådet är bekymrad över att kommunen inte tillgänglighetsanpassar Kvitterplatsen.

– Det har länge varit ett problem för funktionshindrade att ta sig till Kvitterplatsen. Egentligen är det allra bästa att med enkla medel skapa en ny samlingsplats. Det behöver inte kosta så mycket.

Annons

I en skrivelse till fritids- och kulturnämnden vill rådet att kommunen inte ska hyra ut nuvarande Kvitterplatsen till arrangörer.

– För då kvarstår problemet. Om det är jättemånga arrangemang där så känns det som om funktionshindrade kommer att missa det. Vi vill ha arrangemang till Ronneby. Och ha dem i Brunnsparken. Därför blir det bättre att skapa en ny tillgänglighetsanpassad Kvitterplats någon annanstans i Brunnsparken som är lättåtkomlig.

Hur ska det gå till?

– Vi är inga experter som sitter med ritningar. Men rådet vill att nämnden ser möjligheterna med en ny Kvitterplats. Vi vill att kommunen ska undersöka möjligheterna – för det behövs ingen stor budget.

Kommunala rådet för funktionshindrade är positivt till att kommunens evenemang hålls på torget i sommar.

– Det betyder så mycket. Kommunen börjar lyssna på oss. Det ska bli trevligt att med allsången i sommar och att alla kan komma dit. Men den vackraste platsen för sådana evenemang är ändå Brunnsparken.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons