Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skogsområde i Backaryd skyddas

BACKARYD Två hektar kommunägd skog i närheten av Backaryd anses så värdefull att den inte får utsättas för någon form av gallring, röjning eller delavverkning.
Ronneby • Publicerad 10 januari 2001

Det är ett skogsområde på fastigheten Kalmare 1:52 Backaryd som på förslag från Skogsvårdsstyrelsen ska skyddas då den anses innehålla höga naturvärden. Skogspartiet har betecknats som så kallad nyckelbiotop.

Genom Skogsvårdsstyrelsen klassning så måste den aktuella Backarydsskogen lyftas ur Ronneby kommuns skogsproduktionsplan och det leder i sin tur till produktionsbortfall.

Annons

> Intrångsersättning

Skogsvårdsstyrelsen föreslår att markägaren Ronneby kommun erbjuds 152 000 kronor i stalig intrångsersättning för att skogsomrtådet förblir orört för all framtid.

I och med att Ronneby kommun godkänner uppgörelsen så avhänder man sig rätten till alla former av åtgärder i skogsområdet.

Det konstateras i förslaget och i parkenhetens yttrande att inkomstbortfallet pågrund av utebliven avverkning blir marginellt. Skogsterrängen är mycket kuperad och genomborrad av bergsbranter och därför svårtillgänglig för skogsbruksarbeten.

Kommunfullmäktige ska ta slutgiltigt beslut om att anta Skogsvårdsstyrelsens förslag.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons