Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Spökbussen" föremål för analys

RONNEBY · Den nya stadsbusslinjen 201 som varit igång sedan i augusti i fjol ska nu analyseras på grund av sin svaga passagerarbeläggning.
Ronneby • Publicerad 11 juni 2001

Det framkom under ett möte mellan Blekingetrafikens AB:s verkställande diektör Hans Jonasson och Ronneby kommuns politiska ledning.

Linje 201 som har en stor turtäthet från tidig morgon och långt in på kvällen på vardagar och som också trafikeras livligt lördagar och söndagar har inte blivit någon resenärsuccé.

Annons

Bäst gick det för morgonturerna och eftermiddagsturerna under hösten och vintern .

De utnyttjades av åkande tilloch från högskolan och Lernia. Men under våren och försommaren har studenterna föredragit att cykla istället.

> Tung subventionering

Att bussen gör anhalt inne på Maxi:s parkeringsplats har inte heller haft särskild stor dragningskraft på den bussåkande allmänheten i Ronneby.

Ronnebys kommunalråd JanAnders Palmqvist föranstaltade under överläggningen med länstrafiken att kommunen tänker ta upp ett antal frågor angående linje 201.

Linjen är klassad som kompletteringstrafik och Ronneby kommun gör därför en egen tung subventionering.

Blekingetrafikens planerare kommer att få granska sträckning och tidtabell.

Helt klart är att Ronneby kommun inte är tillfreds med att linje 201 i folkmun kallas för ”Spökbussen” eftersom den inte sällan saknar passagerare.

Mats Pihlgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons