Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spränger prisvallen för villor i Ekenäs

RONNEBY Muraren Tommy Svensson spränger prisvallen för villor i Ekenäs när han nu vill sälja sin villafastighet på Strandhemsvägen för 3,8 miljoner kronor.
I fjol höstas och i januari i år har flera villor och även en tomt i Ekenäs sålts för bortåt två miljoner kronor - och priserna fortsätter att stiga för exklusiva och nyligen renoverade villor med ”fredad” havsutsikt i Ekenäs.
Ronneby • Publicerad 30 januari 2001
Priserna på villor i Ekenäs fortsätter stiga. Muraren Tommy Svensson begär 3,8 miljoner kronor för sin villafastighet på Strandhemsvägen.
Priserna på villor i Ekenäs fortsätter stiga. Muraren Tommy Svensson begär 3,8 miljoner kronor för sin villafastighet på Strandhemsvägen.Foto: Göran Sundén

Ekenäs utanför Ronneby fortsätter att attrahera penningstarka villaköpare som vill bo vid havet på ett bekvämt avstånd från Ronneby centrum.

Efterfrågan på villor i det kustnära området överträffar utbudet vilket har resulterat i kraftiga prishöjningar de senaste två åren. I synnerhet när säljaren kan erbjuda ett ostört villaboende med havsutsikt.

Annons

> Gediget hus med skyddat läge

Med försäljningen av muraren Tommy Svenssons villa i änden av Strandhemsvägen fördubblas i det närmaste prisbilden i Ekenäs.

Tommy Svensson begär 3,8 miljoner kronor för sin villafastighet.

Det är Föreningssparbankens fastighetsbyrå som fått uppdraget att sälja Tommy Svenssons hus.

– Det är ett begärt pris, poängterar Katarina Månsson på Föreningssparbankens fastighetsbyrå.

Säljaren själv, Tommy Svensson med firma TAB Kakel AB i Ronneby, uppger att han själv stod som byggherre när den 170 kvadratmeter stora enfamiljsvillan i Ekenäs uppfördes 1977.

– Det är ett gediget hus med ett skyddat läge mot havet. En fin sommar ger många timmar av kvällssol, säger Tommy Svensson, som tycker det är rätt tid att sälja nu.

– Jag har haft mitt nuvarande företag sedan mitten av 80-talet. Fritiden har jag lagt på villan. Ett sådant liv blir i längden allt för enahanda, säger han.

> Lätta på arbetsbördan

Vid fyllda 54 tycker han därför det är dags att lätta på arbetsbördan och det försöker han göra genom att sälja villan.

Annons

Han är medveten om att priset kan uppfattas som högt.

– Men den som köper ett hus vid havet är medveten om att det huset kostar mer än ett liknande hus i ett ordinärt villaområde, säger Tommy Svensson.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons