Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tabu i TV

RONNEBY Det handlar om tabun i det svenska samhället när förre Sydöstran-medarbetaren Magnus Bejmar blir programledare i en av SVT:s satsningar på samhällsprogram. Programmet sänds sent på tisdagkvällar med premiär den 3 juli.
Ronneby • Publicerad 7 juni 2001

Magnus Bejmar var med och gjorde ungdomsprogrammet Sefyr i TV 1997-98.

Därefter växlade han in på ett nytt spår. Magnus blev en uppskattad programledare i P 3:s ”Pussel”. Men nu är han tillbaka som programledare i TV.

Annons

– Tabu ska ta upp ämnen som äktenskapet, kärnfamiljen, barnens villkor i ett snabbt föränderligt samhälle och – personliga mediciner, berättar Magnus Bejmar.

Tabu ska sändas åtta gånger och Magnus Bejmart hoppas att programmet kommer att diskuteras långt efter det att sista programmet sänts.

– Vi ska tala om vad som händer här hemma och utomlands om ungefär 25 år.

Det finns anledning att tror samhällsförändringarna de närmaste decennierna blir mycket omvälvande. Framtidsforskare och historiker medverkar i Tabu, berättar Magnus Bejmar.

Hur ser Sverige ut om 25 år? Nationalstaten, finns den kvar då?

– EU:s betydelse för samhällsutvecklingen går inte att negligera, men närsamhällets betydelse för den enskilda människan kanske ökar. Yrkesrollen, den egna stadsdelen kan få en allt större betydelse i den enskildes vardag.

Det är en möjlig tes som vi tar upp till dikussion, fortsätter Magnus Bejmar.

Ett mer kontroversiellt ämne är ”personligt utformade mediciner”...

– Här räknar vi med att det bryter ut debatt och diskussion. Utvecklingen på det här området banar väg för personligt designade mediciner. Gladpiller, mediciner mot blyghet eller andra läkemedel som griper in i personligheten är ett känsligt, men fascinerande ämne, menar Magnus Bejmar.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons