Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tekniska problem orsakar inställda flygningar

RONNEBY Sedan en tid tillbaka har SAS tvingat ställa i flygningar på inrikesnätet vilket även medfört att flygningar mellan Stockholm och Ronneby drabbats av inställelser. Detta har drabbat de flygningar som varit planerade att flygas med de nylevererade flygplanen av typ DASH Q-400 som tar 72 passagerare.
Ronneby • Publicerad 29 januari 2001

SAS är det största flygbolaget att använda detta nya flygplan i reguljär trafik. Flygplanstypen har tyvärr visat sig vara behäftad med tekniska problem/”barnsjukdomar” och SAS har därför ibland tvingats ta flygplan ur trafik för tekniskt underhåll. Detta drabbar tyvärr en del av våra passagerare hårt och arbetet med att komma till rätta med problemen har högsta prioritet hos såväl SAS som flygplanstillverkaren Bombardier, som nu öppnat en bas för tekniskt underhåll i Paris.

Vad som nu sker för att lösa dessa problem är att ett antal DASH Q-400 tas ur trafik för tekniskt underhåll och reserv.

Annons

När SAS tvingas ta flygplan ur trafik, görs alltid ansträngningar att lösa problemet för våra kunder genom att använda eventuell egen reservkapacitet eller hyra in kapaciteten från andra bolag som ersättning.

Att ställa in en flygning är alltid den sista åtgärden och sker bara då alla andra möjligheter är uttömda.

– För att inte Blekinge skall bli så hårt drabbart kommer SAS att från 26 februari återinsätta avgången från Ronneby genom att ställa in en flygning på Göteborg i stället, säger Hans Enelius linjeansvarig SAS.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons