Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tolv band på scen i årets Uterock i Hoby

BRÄKNE-HOBY
När årets upplaga av Uterock drar i gång på lördag i Bräkne-Hoby Ekbacke finns det ett tjugotal entusiaster i kulisserna som ser till att allting klaffar.
Ronneby • Publicerad 24 maj 2006

- Det är en kärntrupp från musikföreningen Tallet som förstärks med ett antal hemvändare, säger Danne Carlson när han berättar om upplägget för Uterock 2006.

Uterock i Hoby är sedan många år en etablerad rockfestival i Blekinge. Den första uppagan av Uterock presenterades redan några år in på 90-talet och sedan dess har det rullat på av bara farten.

Annons

Uterock har på så sätt blivit en självklar sommarscen sommartid för lokala band men även för musikgrupper i förskingringen vars medlemmar inte sällan har sina rötter i Ronneby kommun.

Danne Carlsson, bandmedlem i The Mutton-Choop Whiskers, jobbar till vardags med musik på studieförbundet Sensus. Under det läsår som nu närmar sig sitt slut har han varit engagerad i rockskolan på Tallet.

- Men jag är ingen nyckelperson i Uterock.

Min roll är snarare fixarens, jag hoppar in och ger en hjälpande hand när det behövs, säger Danne själv.

Han är stolt över Uterock och musikföreningen Tallet.

- Det finns en glöd hos de som jobbar inom musikföreningen vilket är den direkta anledningentill att föreningen år efter år lyckas sy ihop en spännande konsertkväll.

I år står tolv grupper på scen, från femsnåret på eftermiddagen fram till två timmar efter midnatt.

Det meddelade tillståndet gör att banden kan spela fram till kl 02.00. Arrangemanget är förstås drogfritt, även om den upplysningen saknas på årets affischer.

- En liten miss men ryggsäckar och väskor kontrolleras i vanlig ordning och påstrukna göre sig icke besvär, säger Danne Carlson.

Entréavgiften är human, 50 kronor.

Annons

Den som vill kan lägga till en tia eller femton kronor för hemresa med buss till Kallinge, Ronneby, Listerby, Johannishus, Backryd och Hallabro.

Årets upplaga av Uterock avslutaqs - inte helt oväntat - med Hobys stolthet; Billie the vision and the dancers.

Gruppen turnerar förövrigt i italien juni.

På bandlistan finns också Johan Svedberg &Hopslängt, Robert Svensson, Disruption och Blended.

I Blended finns bland andra Per Dunös dotter Lisa Dunsö som pluggar musik i Göteborg.

Så här ser hela bandlistan ut.

Summersad, Random Riots, Johan Svedberg &Hopslängt, Victor Dahlbergs ten times tragedy, speak, silent, Blended, Robert Svensson, Winny Lee, Martin Linö &låglandet, Disruption och Billy the vision and the dancers.

- Det är en bra laguppställning.

Här finns både favaoriter och nya band som får en chans att presentera sig för publiken, säger Danne Carlsson.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons